Deze website maakt gebruik van cookies

Natuurmonument

Natuurmonumenten zijn een beschermd gebied die ter bescherming van specifieke natuurlijk gevormde sculpturen of kenmerkelijke geologische locaties, dat kan een landform, zeehelling, onderzeese grot of zelfs een levend kenmerk, zoals een oud bos. Ze zijn over het algemeen vrij kleine beschermde gebieden en hebben vaak een hoge bezoekers waarde.

Nederlandse natuurmonumenten

Als je aan een natuurmonument denkt, is Nederlands niet het eerst wat ter gedachten komt, toch heeft Nederland wel degelijk natuurmonumenten. Eén van deze monumenten is de Waddenzee, hoewel Nederland deze moet delen met Denemarken en Duitsland.

Waddenzee

De Waddenzee staat er bekend om voor haar indrukwekkende grootte en wateren, en voor de buitengewone dieren dat dit natuurmonument herbergt.

Ongeveer vier keer per dag is gebleken dat één miljard kubieke meter zee overal wordt verplaatst, waardoor het grootste ongebroken systeem van tussentijdse zand en modder vlaktes op aarde ontstaat. Andere soorten land die de omgeving van de Waddenzee vormen, omvatten diverse biomen, zoals getijde kanalen, duinen, laagliggende vlakke kusten, stranden en zandvlakten.

Waddenzee Nationaal park De Waddenzee is het park van Denemarken is internationaal bekend als ​​rustplaats voor miljoenen miljoenen trekvogels, die twee keer per jaar door de zee komen. Samen met deze 10 miljoen vogels zijn er ook meer dan 500 verschillende soorten planten en dieren die de fauna en flora van de Waddenzee vormen.

De meest voorkomende mariene wezens die hier zijn gevonden, zijn de gevlekte zeehonden die het mogelijk maken om dit specifieke gebied de thuisbasis te houden van Denemarken's grootste bevolking van deze soorten zeehonden. Met een daling van de jacht en de toename van het belang van het behoud van de natuurlijke omgeving met minder vervuiling, blijft de Waddenzee verschillende soorten herstellen en een fundamenteel geluids reservaat creëren. Hierdoor bracht Juni 2014 de titel van een Deense UNESCO werelderfgoedlijst naar het Waddenzee National Park.

Waar is de Waddenzee

De Waddenzee ligt in het zuidoostelijke deel van de Noordzee en strekt zich uit van Den Helder in het zuidwesten, waaronder de barrière eilanden van de Nederlandse kust naar bepaalde delen van de Duitse grens. Vanwege zijn ligging wordt het eigenlijk gedeeld tussen Duitsland, Denemarken en Nederland, waardoor dit natuurmonument wordt gedeeld door elk land.

Hoge Veluwe

Het Hoge Veluwe National Park is een van de grootste beschermde gebieden in Nederland. Het omvat 55 vierkante kilometer wildernis die bestaat uit heidenen, variërende zandduinen en bossen. Statistisch gezien vertegenwoordigt het gebied de grootste terminale morene in het land.

Het nationale park is de huisvesting van de Roe hert (Capreolus capreolus), De rode hert ook wel bekend als de Cervus elaphus, vossen, badges, wilde zwijnen en dennen marters. Vogelliefhebbers zullen blij zijn met hun ervaring wanneer ze de 100 plus vogelsoorten ontdekken tijdens hun bezoek aan het park.

Hoewel het geen natuurlijk facet is, is het nationaal park de huisvesting van musea die werken van Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Piet Mondrian en vele andere waarborgen. Dit kan een extra voordeel zijn voor reizigers die ook geïnteresseerd zijn in de kunst.

De Hoge Veluwe kan je vinden in de provincie Gelderland, die in de nabijheid van de steden Ede, Wageningen, Arnhem en Apeldoon ligt.